1. Het hart van rasalila: Interview met Arjan van Oostwaard
  2. Alina 2e geworden tijdens de ADC pole competition
  3. Gabriela als inspirator in het Women’s Health magazine
  4. Geschiedenis van de Aerial Hoop

 

1. Het hart van rasalila

Deze maand in ‘Het hart van rasalila’ leer je AcroFit docent Arjan van Oostwaard kennen; Van Spinning instructeur tot AcroYoga docent.. 🙂

Hoe ben je bij rasalila terecht gekomen? 
Ik zag in het begin van 2014 een filmpje van AcroYoga en dat sprak me erg aan. Niet veel later zag ik een advertentie van de open dag van rasalila waar ook AcroYoga bij stond. Ik ben naar die proefles gegaan en dat beviel meteen zo goed dat ik daarna geen les meer heb gemist.
 
Welke lessen geef je? 
Ik geef twee AcroFit-lessen. Eentje op zondag om 17:00 en een op maandag om 17:15. En natuurlijk de AcroYoga-les op maandag om 20:15.
 
Waar geef je aandacht aan in jouw lessen?
Ik focus me op een juiste techniek. Dat maakt het zo veel makkelijker en veiliger om te doen en vol te houden. En het is ook nodig als je meer gevorderde dingen gaat doen. Voor iedereen een uitdaging vinden op zijn of haar niveau en te zorgen voor dat a-ha moment. Maar bovenal ook het plezier, het genieten van het spelen en ontdekken met elkaar.
 
Welke les volg je zelf graag? 
Ik doe nu vaak mee met de Aerial Strength & Flex-lessen. Erg fijn om te doen en ook een mooie aanvulling op de AcroYoga. En natuurlijk nog meer ondersteboven!
 
April staat in het teken van groei, inspiratie, lente. Voel je het kriebelen en heb je nieuwe plannen in je leven en /of werk?
Het kriebelt ja. Ik zit in een overgangsfase qua werk. Ik wil me meer gaan richten op het geven van lessen in AcroYoga en bewust bewegen in het algemeen.

2. Alina 2e geworden tijdens de ADC pole competition!

Wow! Tijdens de ADC Classic Pole Competition is Alina Tuluceanu tweede geworden in de categorie ‘Show’. Daarnaast waren we er natuurlijk ook om Cai Sanders (die een mooie 3e plek pakte) en Mariska Leising te supporten. Yeay! 

 

 

3. Gabriela in het Women’s Health Magazine

We zijn altijd zo trots om te zien hoe de rasalila docenten leerlingen inspireren… En nu staat Gabriela Bartonkova zelfs in het laatste Women’s Health magazine en inspireert zo nog veel meer mensen met haar Aerial Arts!

4. The History of the Aerial Hoop

We looove to see how the Aerial Hoop Classes are growing in popularity!
Time for a little history lesson about the Aerial Hoop… 😉

The Aerial Hoop (Cerceaux, Lyra) is a metallic, circular object constructed with steel or aluminium which reminds us of the common hula hoop.

Origins
When exactly Aerial Hoop as a means of circus performances first made their appearance is rather vague. It is known, however, that since the late 1700s, metal hoops were used in house yards as a way of recreation for children. It probably started with the trapeze that later transformed in many different shapes such as the Aerial Hoop.

Reports on Aerial Hoop have been made in the middle of the ‘00s when they were used in the Varekai performance of Cirque du Soleil

The first use of the hoop ever recorded is in an 1893 advertisement in New York Clipper where a performer called “Caedo” used this equipment. It was probably one of the first hoops made according to Edward Van Wyck’s statement in one of his letters in 1903.

New ways of use
Nowadays the AerialHoop is transforming into many different fun shapes and sizes. From Lollipop hoop/pole to heart and cube shaped ‘hoops’. Anything is possible!

Want to join our Aerial Hoop Classes with Gabriela Bartonkova, check out our schedule.
PS: we will try to find more spots to schedule extra Aerial Hoop classes… 🙂

Bron: Vertical Wise