1. Het hart van rasalila: Interview met Koos Volkers
  2. Nieuw Seizoen, Nieuw rooster
  3. Per 1 september nieuwe prijzen

1. Het hart van rasalila

Deze maand in ‘Het hart van rasalila’ leer je Koos Volkers kennen! Tango danser en reisliefhebber en onze favoriete mannelijke yoga docent.. 😉 deelt met ons zijn verhaal …:

Hoe ben je bij rasalila terecht gekomen?
Zeven jaar geleden leerde ik op een alternatieve tangoweek Floortje kennen waar ze acroyoga gaf. De studio was toen nog op een andere locatie met één ruimte en twee palen. 

Welke lessen geef je bij rasalila?
Op dit moment geef ik de tantra-yoga op dinsdagochtend. Ook assisteer ik Floortje bij de acroyoga en geef soms een losse les Argentijnse tango. Ik doe wat klusjes in de studio en af en toe hebben we Kirtan (mantras zingen) die ik met anderen begeleid.

Waar geef je aandacht aan in jouw lessen (wat is jouw stijl)?
Bij de tantra ligt de nadruk vooral op het laten, in tegenstelling tot doen. Afleren versus leren. Vrede met jezelf lijkt het moeilijkste wat er is. Stoppen met zoeken: accepteren en Waarnemen. Ik begeleid meer dan dan dat ik aanreik. Observeer en bewaak de veilige ruimte. Deel de ruimte waarin iedereen zichzelf is (kan laten). Ik realiseer me dat ik mijn eigen uitdaging ben en dat we elkaar daarin spiegelen.

Welke les volg je zelf graag?
Ik vind de acroyoga heerlijk. De speelsheid. Jezelf tegenkomen door een deel van de constructie te zijn. De verbinding van yoga, de speelse uitdaging van de acrobatiek en het liefdevolle samenzijn van de Thai-massage. Openend en ontwapenend.

Thema van maand is REIZEN.  Wat betekent reizen voor jou?
Het leven is een reis van reizen. We bewegen allemaal door de ruimte en de tijd. Zijn medereizigers op (en bestuurders van) het ruimteschip aarde. Dat er dingen vaststaan is een illusie, geloof of denkbeeld. Echt reizen is waarnemen. Leren van anderen om jezelf tegen te komen, te herkennen. Ik was ooit een jaar in de Filipijnen waar een dictatuur was, gesteund door het kapitalistische westen. Niet lang daarna kwam ik in Roemenië met een socialistische dictatuur. Tot mijn verbazing zag ik niet het tegenovergestelde, maar meer van hetzelfde. We leven allemaal gevangen in bepaalde overtuigingen en normstructuren. Toch creëren we deze werkelijkheid in totale vrijheid. Langzaam groeit de moed of moet ik zeggen noodzaak om het te durven beseffen. Dan ontstaat de ruimte van genieten. Het besef dat we liefde, wijsheid en bliss ZIJN.

2. Nieuw Seizoen, Nieuw Rooster!

Per 1 september hebben we ons rooster verbeterd en aangevuld.
Denk aan nieuwe lessen zoals Carribean Dance, AerialPilates en YoniYoga!
In het nieuwe seizoen zullen we je ook blijven verrassen met POP-Up lessen en events (eerstvolgende Kirtan op 16 september!).
Het rooster bij rasalila is een ware ontdekkingsreis!

3. Per 1 september nieuwe prijzen