YoniYoga is een bijzondere les om vrouwen dieper te laten zakken in hun eigen lichaam. Van hieruit is het makkelijker om het contact met je innerlijke wijsheid, opgeslagen in je baarmoeder en vagina, te herstellen. Deze nieuwe yogavorm alleen voor vrouwen is ontworpen door Marianne van Katwijk. Elke week biedt zij een andere les aan die correspondeert met de desbetreffende fase van de maancyclus en de energie in het lichaam.

YoniYoga kent vier verschillende fases:

  • De sensuele beoefening, in overeenstemming met de wassende maan,
  • De koesterende en voedende beoefening, in overeenstemming met de volle maan,
  • De magische beoefening, in overeenstemming met de afnemende maan en,
  • De zuiverende beoefening, in overeenstemming met de zwarte maan.

Deze vorm van yoga is een unieke combinatie van eeuwenoude wijsheid in de vorm van lichamelijke oefeningen en hedendaags wetenschappelijk onderzoek. In deze les wordt ruimte geboden om deze eeuwenoude kennis gestaafd door recente onderzoeken te integreren in je lichaam.

Door diep in ons lichaam te duiken (met name onze heupen, borsten, vagina, baarmoeder en eierstokken) door middel van ademhaling, beweging, focus, geluid en aanraking, verandert deze in onze eigen krachtplek.

Vrouwelijke seksualiteit, sensualiteit en orgastisch vermogen is de basis van ons bestaan. Jouw yoni en baarmoeder herbergen de sleutel tot eindeloos geluk, extase en zachte (doch stevige) kracht!

Over Marianne

Marianne heeft een veelbewogen leven achter de rug. Op het gebied van studie heeft ze onder andere een Master behaald in Sociale Psychologie. Daarnaast heeft ze vele andere opleidingen gedaan zoals energiewerk, coaching, yoga, meditatie, tantra en creatieve therapie. Maar de universiteit des levens heeft haar het meeste geleerd. In de afgelopen tien jaar heeft ze heel wat afgereisd en zodoende veel levenservaring opgedaan. De diversiteit van culturen en mensen hebben haar gevoed en geïnspireerd. Nu ze haar nomadenbestaan aan de wilgen heeft gehangen, wil ze haar innerlijke wijsheid graag delen met andere vrouwen. Door vele jaren van zelfonderzoek in combinatie met studie en reizen, is ze erachter gekomen wat al die tijd in haar leven miste; namelijk, een waarachtige verbinding met je eerste huis, je lichaam. In deze verbinding vond zij een schat aan innerlijke kracht, genot, vreugde, veiligheid, overgave en vertrouwen.

Toen zij de wijsheid die ze opdeed in exotische landen, begon te integreren met inzichten uit de wetenschap en deze in lesvorm goot, werd YoniYoga geboren. Met deze yogavorm in harmonie met de cyclische natuur van zowel de maan als de vrouw, heeft Marianne echt iets unieks in handen. En ze wil heel graag haar wijsheid met je delen.