Het hart van rasalila: Interview met Marianne van Katwijk

Deze maand in ‘Het hart van rasalila’ leer je Marianne van Katwijk kennen! Ze is onze docent die Yoni Yoga heeft ontwikkeld en haar eigen Jade Egg workshops geeft…:

Hoe ben je bij rasalila terecht gekomen?
Na het ontwikkelen van YoniYoga en het uitschrijven van deze waardevolle nieuwe yoga vorm, zocht ik een yoga school die open zou staan voor deze pure vrouwen gerichte yoga vorm. Met mijn ‘pasgeboren baby’ op de arm zat ik tegen over twee mooie dames die een en al oor waren over mijn creatie. Rasa-Lila werd de plek. Wat een mooie waardevolle omarming van Floortje en Willemijn!

Welke lessen geef je bij rasalila?
Ik geef YoniYoga les en Jade-ei Workshops. Beide gericht op het toe-eigenen van je sensuele essentie en inner wildness.

Waar geef je aandacht aan in jouw lessen (wat is jouw stijl)?
In mijn lessen geef ik veel aandacht aan het naar binnen keren en het verbinden met de sensaties in je eigen lichaam. Op een diepe bewuste manier contact maken met je eigen lichaam, de innerlijke oerkracht en sensuele essentie die in elk vrouwelijk lichaam verscholen ligt.

Welke les volg je zelf graag?
Ik volg graag de vrijdag ochtend paaldans les voor beginners. Ik heb eindelijk tijd gemaakt in mijn drukke leven om mijn lichaam de kans te geven krachtiger te worden op een manier die voor mij en mijn lichaam vol genot, plezier en speelsheid is.

Thema van maand is MAGIC.  Wat betekent magie voor jou?
Mijn YoniYoga lessen zijn opgebouwd aan de hand van de cyclus van de maan. De afwassende maan staat in verband met de magician. De les die ik in de week van de afwassende maan geef staat dan altijd in het teken van magic.

Wat zijn je dromen, verlangens, je diepste desire? En hoe kan de magie van de energie van de maan jou daar bij helpen? Het is voor mij persoonlijk heel belangrijk om hier elke maand bij stil te staan, en juist ons diepste verlangen te bekijken, te voelen, in te ademen, en te visualiseren als of het al waar is. Maar de echte magie vindt plaats als je dat ook nog eens in detail in 5-senses-realiteit kan visualiseren. Als jouw droom al werkelijkheid zou zijn, wat zou je voelen & aanraken, zien, horen, ruiken, en proeven dat jou laat weten dat jou droom al werkelijkheid is?
Als je het kan zien, kan je het doen!
En het universum zal hoogst waarschijnlijk obstakels op je pad gooien. Maar door telkens terug te keren naar jouw droom en de magician binnen in je, wordt je alleen maar sterker door de obstakels en zal je zien dat je uiteindelijk tot nog veel meer instaat bent dan waar je in eerste instantie over droomde.
Dat is de magie van dit leven…