Docenten

Floortje

Floortje Laan

Ik leef om te bewegen. Van yoga tot paaldansen tot Latijns-Amerikaans stijldansen en alles wat ertussen ligt. Als performer en als lerares wil ik mensen stimuleren in beweging te komen (letterlijk en figuurlijk), ontspanning en inspiratie bieden met de nadruk op zelfbewustzijn en creativiteit.

Lees verder

In mijn lessen ontwikkel je je eigen kracht in een open atmosfeer. Je ontdekt je verborgen talenten en leert de voor jouw bekende talenten beter te begrijpen. Iedereen is uniek en ik waardeer je om wie je bent op dit moment in je leven. Als danseres voel ik mij elegant en krachtig, passievol en zelfbewust. Wanneer ik optreed dan is de overtuiging daar, wat ik ben en waar ik voor sta, alles klopt, een mooi vormgegeven uiting van mijn innerlijk. Opgeleid als docente aerobics (AALO), KinderYoga (Helen Purperhart), HathaYoga (Saswitha), AcroYoga (Jason Nemer en Jenny Sauer-Klein) en als textielontwerpster modeacademie Montaigne/Amfi. 20 jaar ervaring als danseres voornamelijk op het gebied van stijldansen, burlesque en paaldansen. In 2010 stond ik in de finale van Holland’s got Talent met een Burlesque paaldansact. Ik zie er naar uit je ontmoeten bij rasalila!

 

Janneke

Janneke van Amelsvoort

Ik ben gek op dansen en kunstjes doen. Dat deed ik al als kind. Niemand keek er dan ook van op dat ik hier mijn werk van heb gemaakt. Nou ja werk, het is echt mijn lust en mijn leven.

Lees verder

Op de Rotterdamse Dansacademie heb ik professioneel leren dansen en lesgeven. Maar ik vind meer leuk dan alleen dansen. Wat begon met breakdance werd later ook acrobatiek en zelfs koorddansen en trapeze. Uiteindelijk werd ik op de circusschool in Sao Paulo verliefd op luchtacrobatiek, vooral tissu: dansen in twee doeken op grote hoogte. Daarna heb ik echt van alles gedaan als freelance danseres en luchtacrobate: van optredens op grote evenementen met bekende artiesten tot commercials voor Nike en Reebok. Zo trad ik vaak op in de Efteling, was ik aerial captain en swing in Tarzan de Musical en deed ik voorstellingen voor jongeren met de Groundbreakers. En ik heb veel lesgegeven. Aan theater- en balletscholen, maar ook aan basisscholen en conservatorium. Om rust te vinden in mijn bevlogen bestaan ben ik yoga gaan doen. Dat beviel me zo goed, dat ik in 2008 een opleiding tot yoga docent ben gaan volgen.

Alina

Alina Tuluceanu

Mijn naam is Alina, moeder van een tiener en gepassioneerd docent.
Ik heb altijd gedanst.

Lees verder

Omdat ik er vroeger niet mijn carrière van kon maken door mijn achtergrond, heb ik mij beperkt tot 2 jaar turnen op jonge leeftijd en dansen bij alle feesten en partijen. Ik heb mij een aantal jaar geleden aangemeld bij rasalila voor een proefles paaldansen en resultaat ervan is ondertussen dat ik gemiddeld 10 uur train per week! Ik ben fit, 10 kilo lichter en heb mijn diploma Allround Dans Instructor. En nu werk ik ook als docent bij rasalila! Ontkracht de onmacht. Als ik het kan, kan jij het ook! 

100000049_large

Leyla Liquorice

Al van jongs af aan staat Leyla op de bühne en speelde ze de meest uiteenlopende typetjes: van Viswijf tot Marie Antoinette. Toen zij voor het eerst in aanraking kwam met Burlesque viel alles op z’n plaats:

Lees verder

Ze kon haar grote liefde voor theater combineren met extravagante kostuums, geweldige muziek en een ode aan de Vrouwelijke vorm! Nadat ze lessen heeft gevolgd bij Miss Flora Gattina is ze aan de slag gegaan met het ontwikkelen van haar eigen Burlesque acts. Ze houdt ervan om haar eigen extreem grote decorstukken in elkaar te zetten en glitters te plakken op haar zelfgemaakte kostuums. Want in Burlesque ben je regisseur, actrice en decorontwerper tegelijkertijd!
Haar eerste act: ‘The Magician’ plaatste haar direct in de finale van Burlesque Idol London en sindsdien treedt ze regelmatig op in binnen en buitenland!

Koos

Koos Volkers

Wie ben ik die contact maakt met jou en wie ben jij? Ben jij wezenlijk anders?

Als docent (sinds 2001) en danser Argentijnse Tango intrigeert me dit enorm. “Hoe meer ik bij mezelf kom hoe meer ik jou zie.”

Lees verder

Als kind hield ik me bezig met turnen. Daarna verdiepte ik me in muziekmaken. Via de muziek kwam ik bij de tango. Ik combineerde dat in het begin nog met Tai Chi.

Hoe verder ik me in de tango verdiepte hoe meer ik bij yoga terecht kwam. Eerst Raya Yoga, de yoga van het denken. Inzicht in de kracht van gedachten en ons diepere wezen en zijn.
Yoga gaat over de verbinding met jezelf. Dit vormt de basis van verbinding met het leven en anderen.

In India heb ik me verdiept in de traditionele tantra yoga die er van uit gaat dat het leven in essentie perfect is. In deze vorm van yoga maakt “het streven naar” plaats voor “het realiseren van”.
Niet meer leren maar ontleren. De lagen afpellen die ons ervan weerhouden ons werkelijke en alomvattende zelf te ervaren.

Ik kom aan waar ik ben. Laat de schaarste achter me en vind kracht in ontspanning. Hierdoor sta ik weer open voor de overvloed van het leven.

Yoga is van iedereen en ik hoop je mee te nemen op dit pad waarvan het einde het begin is.

 

Gabriela

Gabriela Bartonkova

Gabriela was born in the Czech Republic where at an early age she started her education as a classical ballet dancer at the Dance Academy.

Lees verder

After she successfully graduated she moved to London where her passion for aerial arts began. She joined the adult programme at Circus Space in various circus disciplines including acrobatics, partner acrobatics, swinging trapeze, corde lisse, hoop, static trapeze and silks.
In 2008 she moved to Brazil for one year where she taught aerial arts at Academia Olimpic de Brasilia and performed with a circus group Delirious.
At the moment Gabriela is based in Amsterdam where she shares her love for aerials as a performer and teacher. She broadened her knowledge and completed an Aerial Yoga Teacher Training Course with Janneke van Amelsvoort in 2013
Gabriela’s secret passion is CHOCOLATE. She has offered her services as a chocolatier to some prestigious companies like Rococo Chocolates, Grenada Chocolate Company, Chocolate Libertine and Urban Cacao.

NIcole

Nicky Gold

Nicole Geldens is op haar 13de begonnen met hiphoplessen volgen. Toen het moment aankwam om een opleiding te kiezen, heeft ze de stap gewaagd om naar de dansacademie te gaan.

Lees verder

Waar ze voor de richting uitvoerend jazz/urban heeft gekozen. Ze heeft verschillende theatershows gedaan en was te zien in het eerste seizoen van Everybody Dance Now, met OnpOint stond ze in de halve finale. Na haar afstuderen is ze de burlesque wereld ingerold en kwam ze voor het eerst in aanraking met paaldansen. Tegenwoordig traint ze veel en doet ze regelmatig shows op feesten zoals PussyLounge. Ontwikkeling en inspireren zijn de keywords voor haar lessen. Elkaar naar een hoger niveau brengen, geeft haar enorm veel voldoening. Daarom is ze ook erg blij dat ze bij rasalila mag lesgeven.

Kim copy

Kim Terpstra

Dansen was van kleins af aan mijn grote passie en op mijn elfde ben ik aangenomen op de Nationale Ballet Academie in Amsterdam.

Lees verder

Helaas kreeg ik na een aantal jaren veel last van blessures en moest ik uiteindelijk noodgedwongen stoppen met dansen. Ik ben toen hard op zoek gedaan naar wat ik dan met mijn leven zou willen doen en ben zo op de kunstacademie terecht gekomen. Hier ben ik afgestudeerd als Grafisch Vormgever / Illustrator, kwam in de modewereld terecht en ontdekte en ontwikkelde mijn liefde voor textieldesign. Inmiddels heb ik daarin een mooie carrière opgebouwd, maar ondertussen begon ik het steeds meer te missen iets met mijn lijf te doen en te bewegen. Na een tijd zat ik letterlijk niet lekker meer in mijn vel en bij toeval viel mijn oog toen op een yogaschool bij mij in de buurt waar ik yogalessen ben gaan uitproberen.Ik vond in de yoga meteen terug wat ik zo had gemist en wat ik zo nodig had! Ik ben veel lessen gaan volgen en heb mezelf ondergedompeld in zo veel mogelijk stijlen bij een groot aantal docenten en heb zo ontzettend veel geleerd over de yoga en ook over mijzelf. Omdat yoga niet alleen een aantal fijne lessen voor mij bleken, maar een belangrijk aspect binnen mijn dagelijks leven werd, heb ik na een aantal jaren besloten een docentenopleiding te volgen. In eerste instantie niet om les te gaan geven, maar om er nog wat dieper in te kunnen duiken voor mijzelf. Na mijn opleiding leken de mogelijkheden lessen te gaan geven zich als vanzelf aan te dienen en heb ik deze kansen met beide handen gegrepen!

In de lessen die ik geef focus ik op techniek (alignment), de adem, beweging (flow) en ik probeer mensen goed naar zichzelf te laten luisteren. Een combinatie van inspanning en ontspanning, uitdaging en overgave. Kracht, flexibiliteit en balans zijn een prachtige combinatie van tools die je tijdens de yoga kunt ontwikkelen, om zo op alle mogelijke manieren goed voor jezelf te zorgen. Ik zorg er altijd voor dat de oefeningen aan te passen zijn binnen ieders grenzen, maar zo dat het wel een actieve, lichamelijke les blijft, waar ook veel voldoening uit te halen valt wanneer je niet op zoek bent naar diepere lagen binnen de yoga.
Het liefst geef ik les aan kleinere groepen, omdat het voor mij belangrijk is veel persoonlijke aandacht te geven. Iedereen heeft een ander lichaam, andere kwaliteiten en andere punten om op te focussen en ik probeer iedereen daar, zo persoonlijk mogelijk, in te begeleiden.

Verder ben ik de yogacommunity op Instagram ingerold. Samen met yogis van over de hele wereld, begeleid ik yoga challenges en ben ik ambassador voor een aantal yoga brands (wat ik erg leuk vind in combinatie met mijn eigen textiel design!). Dit levert erg veel inspirerende contacten op en ik merk dat je binnen de yoga nooit uitgeleerd bent! (IG: kimterpstra1978)

Rasalila is een sfeervolle yoga- en dansstudio met kleine groepen per les,
hoge kwaliteit en veel persoonlijke aandacht…

isabelle-sleurink

Isabelle Sleurink

Isabelle discovered yoga whilst in the tough world of corporate law. What began as an escape from the fast-pace of London life soon became a daily discipline and then a career in its own right.

Lees verder

After training at the Byron Yoga Centre in Australia, she taught in studios in Byron Bay and Melbourne, before moving back to her home city – Amsterdam. Her background in science and love of knowledge are reflected in her classes, which incorporate beneficial alignment, breath practice and mindfulness. The focus is always on students getting the full benefits of a pose rather than making it through the poses as quickly as possible. Her passion is to make yoga, and meditation, accessible and enjoyable!

Arjan

Arjan van Oostwaard

Tijdens zijn studie Lucht- en Ruimtevaarttechniek (ja, zijn liefde voor vliegen was er al!) kwam hij in contact met fitness, en met name groepsfitness.

Lees verder

Omdat hij graag actief is en van bewegen houdt, de groepsdynamiek interessant vindt en de uitdaging zag, besloot hij in 1996 een lerarenopleiding te doen. Sindsdien is hij een professionele groepslesleraar bij meerdere sportscholen in en rond Amsterdam. Over de jaren verschoof zijn focus meer richting functionele fitness, trainen met lichaamsgewicht en natuurlijk bewegen. Kwaliteit van bewegen, in het moment en bewust zijn, vloeiend bewegen en spelen zijn hier sleutelwoorden. Met deze meer holistische benadering vond hij AcroYoga op zijn weg in 2014 en viel er onmiddellijk voor. Hij houdt van de open en warme gemeenschap, het samenwerken, de verbinding, het vertrouwen, de aanraking, de expressie, de balans vinden, het ondersteboven zijn en ook het gewoon heel veel plezier hebben samen. Hij deelt deze ervaring graag met anderen.

Tess

Tess van der Putten

Hi, I’m Tess. I’m a teacher, a student and a passionate believer in Life and Love. I am a multi passionate woman, a coach, a singer, a yoga teacher and a heartcentered human being.

Lees verder

I care about people and love to invite people into feeling themselves more and deeper.

Moving their body and inner being, slowing down to actually feel, love and care for themselves. This might sound a little whoo-whoo to you but let’s be honest, don’t we all want this? A deeper, truer, more joyful connection with yourself, your body and the world around you?

At Rasalila I teach weekly Aerial yoga restorative and Aerial yoga basics classes. I also teach weekly Sensual Flow classes and I share my Sensual flow workshops and courses from here.

If your interested to read more about me and what I do, go to www.tessvanderputten.com

Have a beautiful day!

XTess

Juel

Juel McNeilly

Hi, my name is Juel McNeilly.

I am most inspired when facilitating the ‘switch’ an individual goes through when they shift to a new and empowering insight about themselves or their surroundings. And, I love it when it happens to me!

Lees verder

I help women lower stress, by connecting to their inner feminine source. This means exploring and becoming aware of their minds, bodies, behaviours, patterns, needs and emotions. Tapping into their unique inner power, wisdom, and sensuality through creating a deeply nourishing and fulfilling relationship with themselves. I do this through one on one coaching, online courses, dance classes, workshops, and more. Anything that helps me share the amazing techniques, wisdom, and gifts that have supported me in every aspect of my life, with you.

Supporting and coaching people is part of who I am, it’s part of my very being. I naturally do it all the time. I see the potential in people and all of the possibilities.

I am Juel McNeilly. I am a life coach. I am a trainer. I am an artist. And I’m curious about the world. And you.

Find out more about Ladyliciousness, what I do, and stalk me here:
www.ladyliciousness.com

 

 

Jo

Jo Emmet

For me yoga is about nurturing a peaceful and conscious connection with our true self (divinity) and all that is around us. I was first introduced to hatha yoga by my Mum when I was 12 and facing difficult challenges.

Lees verder

It turned my life around and I learnt how beneficial yoga practise can be for a person and those around them. For over 10 years I worked as a performance artist specialising in aerial acrobatics. In 2010 I had a brain stroke which had a massive impact on life. My yoga practise played a major role in my recovery and again helped me face new challenges. Inspired by my experience and the wish to help others, I completed a Vinyasa Krama Yoga Teacher Training at Svaha Yoga in Amsterdam and an Aerial Yoga Teacher Training with Aerial-Yoga Amsterdam. Since then I have been enjoying sharing and teaching classes and workshops in aerial yoga, vinyasa yoga and aerial acrobatics.

 

Suzanne

Suzanne Loh

Hi, I am Suzanne from Malaysia. Born and raised on the beautiful oriental pearl island Pulau Pinang, I am truly a child of variety.

Lees verder

My heritage includes Malay, Chinese and Indian and I have been exposed to many other cultures, resulting in a great admiration and fondness of the many types of beauty in this world. Since my teenage years, I have been working as a model and later as a dancer in different venues, giving me the possibility to travel and meet wonderful performers. Using my body to express myself, I began to discover the infinity of words that make up body language. Yoga was the most logical next step, as it reveals another layer of the voice of the body. Then came my love for pole dancing and the aerial arts. All these different mediums have taught me so many things beyond intellectual knowledge, namely the unlimited possibilities of the human body and mind. I would love to share my wisdom with you. As an aerial and pole dance teacher, the most rewarding thing is to watch my students getting to know their own mystery world and bringing their inner beauty out on the scene. This is the most precious gift of all. See you soon!

ClaudiaHolvast

Claudia Holvast

Claudia’s love for Yoga began 14 years ago when a good friend invited her to join a Yoga class. She loved it! Over the years she has practised many styles, including: Iyengar, Kundalini and Yin Yoga.

Lees verder

Claudia experienced such a positive influence on her life and her work as a performer, from her yoga practice, she felt the desire to deepen and share her knowledge of the various forms of Yoga practice & Meditation.

Claudia’s journey as a Yoga teacher began in Utrecht where she undertook a 100 hour Ashtanga Vinyasa Yoga teacher training pro-gramme. A few months later she travelled through India, wishing to immerse herself in the source of Yoga heritage.

There she completed a 200 hour Satyananda Yoga teacher training course in beautiful Goa.

Back home in Amsterdam, and keen to explore the various strands of Yoga practice she completed a further year of study & practice at the Amsterdam Yoga Centre taught by Ad van Hassel.

Still keen to learn yet more, and intrigued by the dynamic practice of Vinyasa flow she successfully completed a 200 hour Vinyasa Yoga teacher training in the pupillage of:
Johan Noorloos, Anat Geiger and Marcel Vis

Always keen to immerse herself further in her Yoga passion, Claudia completed a Yin Yoga teacher training taught by Sarah Powers in London.

In her classes she offers options so that less experienced and more experienced can work at their own level.
Beside the technical aspect of yoga she encourages a mindful approach during her classes.

She says:
“To me, most of all, yoga is a journey inside, to open up our hearts and focus our awareness so that we can understand what we already know and become the best versions of ourselves”

marianne van katwijk_lowest

Marianne van Katwijk

Marianne heeft een veelbewogen leven achter de rug. Op het gebied van studie heeft ze onder andere een Master behaald in Sociale Psychologie. Daarnaast heeft ze vele andere opleidingen gedaan zoals energiewerk, coaching, yoga, meditatie, tantra en creatieve therapie.

Lees verder

Maar de universiteit des levens heeft haar het meeste geleerd. In de afgelopen tien jaar heeft ze heel wat afgereisd en zodoende veel levenservaring opgedaan. De diversiteit van culturen en mensen hebben haar gevoed en geïnspireerd. Nu ze haar nomadenbestaan aan de wilgen heeft gehangen, wil ze haar innerlijke wijsheid graag delen met andere vrouwen. Door vele jaren van zelfonderzoek in combinatie met studie en reizen, is ze erachter gekomen wat al die tijd in haar leven miste; namelijk, een waarachtige verbinding met je eerste huis, je lichaam. In deze verbinding vond zij een schat aan innerlijke kracht, genot, vreugde, veiligheid, overgave en vertrouwen.

Toen zij de wijsheid die ze opdeed in exotische landen, begon te integreren met inzichten uit de wetenschap en deze in lesvorm goot, werd YoniYoga geboren. Met deze yogavorm in harmonie met de cyclische natuur van zowel de maan als de vrouw, heeft Marianne echt iets unieks in handen. En ze wil heel graag haar wijsheid met je delen.

VeronicaSantini

Veronica Santini

I was born and raised in Italy, but I soon found out that national borders are invisible lines, only there to be crossed. After studying foreign languages and taking a masters degree in Intercultural Communication, I worked in culture and communication skills consultancy in London for three years.

Lees verder

In 2014 I decided to escape the corporate world to embark on a new life journey following my two big passions: travelling and yoga. In June that year I completed my 200 hr Yoga Teacher Training in Vinyasa Flow with Vydia Jacqueline Heisel from Frog Lotus Yoga. Not long after, I packed my bags and started a backpacking trip in South East Asia to deepen my yoga practice, teach yoga internationally and play acroyoga with wonderful people. During my trip I also completed a 60 hr Thai Massage beginner course at Sunshine Massage School in Chiang Mai. Love, found in Bali, brought me to The Netherlands in September 2015. I see yoga as a journey of self discovery, a mean to create a deep connection with other human beings, the Universe and life and I believe in the importance of keeping playfulness and lightness in the practice.

Front Office

Willemijn

Willemijn Laan

Linda

Linda van der Schatte Olivier

Juel

Juel McNeilly

Koos

Koos Volkers