Wie zijn Wij

Wij zijn Floortje en Willemijn Laan; twee ondernemende zussen die in 2009 gestart zijn met rasalila. Ons doel was een plek te creëren waar ontmoeting, ontspanning en ontwikkeling centraal staan. Door de jaren heen is rasalila uitgegroeid tot een unieke studio, en zijn we vaak pioniers in het bewegingslandschap met het aanbieden van nieuwe lessoorten: van AcroYoga tot PoleFlow, en van Aerial Arts tot Feminine Arts. Ook is rasalila thuisbasis voor de Amsterdam School of Burlesque. Daarnaast laten wij ons keer op keer inspireren door het huidige aanbod wereldwijd en breiden we ons lesaanbod steeds uit met diverse en innovatieve lessen. Zo hebben we o.a. Bungee Workout, Aerial Dance, Aerial Hammock Play, YoniYoga en Dance it Out in Nederland op de kaart gezet. Ons grote team gepassioneerde mensen en onze samenwerking als zussen, dragen dagelijks bij aan het realiseren van onze missie.
Graag tot snel bij rasalila!

Willemijn Laan

Jarenlang keek ik al vol bewondering (en soms met enige jaloezie) naar de passie en liefde die Floortje heeft voor alles wat met dans en beweging te maken heeft.
Ikzelf sta echter minder graag in de (letterlijke) ‘spotlight’ en word blij van het concreet maken en uitvoeren van plannen en dromen.
Diverse keren hebben we ‘gedagdroomd’ van het samen opzetten van een eigen bedrijf.
Al deze dagdromen hadden één ding gemeen; we wilden alle dingen in het leven waar wij plezier uithalen en passie voor hebben laten samenkomen en anderen daar deel van uit laten maken. rasalila is als een droom die werkelijkheid is geworden!


Letterlijke vertaling van rasalila:
‘rasa’: emotie, zoete smaak, performance

‘lila’: spel, tijdverdrijf, vermaak

Rasalila; wat betekent dat eigenlijk?

‘rasalila’ (sanskriet) is de titel van een traditioneel Indiaas liefdesverhaal, waarin Krishna’s de hele nacht met de koeherdersmeisjes (Gopi’s) van Vrindavana danst. Op een betoverende herfstavond verleid Krishna, spelend op zijn fluit, de Gopis huis en haard te verlaten om met hem te komen dansen. Hij dupliceert zichzelf en danst met elk meisje tegelijkertijd in een cirkel. Ze geloven hem ieder voor zichzelf te hebben. Uiteindelijk leert Krishna de meisjes om hun ego en verlangen naar materiële zaken los te laten.


Vrije vertaling van rasalila

Nederlands: De dans van de liefde.

Floortje Laan

Dankbaar ben ik voor de samenwerking met mijn zus Willemijn. Zij maakt het mij mogelijk vorm te geven aan de zingeving van mijn bestaan. Een leven waarin ik op zoek ben naar plezier, vertrouwen en verbinding.

“ Realize that by working in partnership, we manifest more than we ever could alone. “
–  acroyoga.org