1. Het hart van rasalila: Interview met Tess van der Putten
  2. POP-UP Lessen
  3. A story of passion: Clitoris

1. Het hart van rasalila

Deze maand in ‘Het hart van rasalila’ leer je Sensual Flow en AerialYogadocente Tess van der Putten kennen; waar geeft zij aandacht aan in haar lessen en hoe ze een hete zomer doorkomt …:

Hoe ben je bij rasalila terecht gekomen?
In de zomer van 2015 volgde ik in New York een workshop waarin sensualiteit met paaldans gecombineerd werd, iets wat ik nog nooit eerder gedaan had. Ik was enorm positief verrast door de kracht hiervan. Eenmaal terug thuis in Amsterdam raadpleegde ik direct onze grote vriend ‘Google’ en vond onze grote vriendin ‘Rasalila’. Na een maand lang intensief volgen van lessen deelde ik mijn eigen gecreëerde les, ‘Sensual Flow’ met de Rasalila zussen. Floortje en Willemijn waren direct enthousiast en gaven mij en Sensual Flow een plek om te groeien, bloeien en bewegen.

Welke lessen geef je bij rasalila?
Sensual Flow is mijn zelfgecreëerde les waar ik enorm gepassioneerd en trots over ben. In deze les begeleid ik vrouwen in het voelen, bewegen en contact maken met hen vrouwelijk lichaam en mens zijn. Het is een les waarin mindfulness, yoga en vrije dans samen komen. Inmiddels geef ik bij Rasalila naast mijn wekelijkse Sensual Flow les ook drie Aerial Yoga lessen in de week. AerialYoga Restorative laat je heerlijk landen in je lijf en begeleid je in het los laten van zowel emotioneel, mentaal als fysieke spanning. Aerial yoga Basics is een enorm fijne les waarin we de yin en yang van yoga en acrobatiek wat met elkaar combineren op een speelse en toegankelijke manier.

Waar geef je aandacht aan in jouw lessen (wat is jouw stijl)?
In al mijn lessen staat het dieper contact maken met jezelf en jouw lichaam bovenaan. Het dieper voelen, ervaren en horen daarvan. Het leven is vol, hectisch en snel, momenten van vertraging moeten we soms bewust beoefenen en creëren. Stil staan bij dat wat in jou leeft en is. Even niets anders inademen of bewegen dan dat vind ik een hele mooie en waardevolle practise waar ik anderen graag naartoe begeleid.

Een tweede ingrediënt is liefde. Liefde en compassie naar jezelf, je lijf, je leven en de mensen om je heen. Dit is niet altijd gemakkelijk om te voelen maar desalniettemin heel waardevol en belangrijk.
Last but not least! Het hebben van plezier en vrijheid in de lessen staat bij mij hoog op mijn lijstje. Follow the laugh, the pleasure, the fun… In mijn lessen word er graag gelachen en gespeeld. Er zijn al genoeg dingen die we erg serieus nemen. Om dat af en toe even los te laten en het leven met liefde én een korreltje zout te nemen is dan zeer bevrijdend. Loosen up, doe het lekker op jouw manier, ontdek wat dat is en lach daar op zn tijd om…

Welke les volg je zelf graag?
Zelf beweeg ik enorm graag. Het brengt me letterlijk in mijn lijf en uit mijn hoofd. De bovenbeschreven aspecten beoefen ik zelf ook dagelijks, iets wat ik belangrijk vind. Dans, yoga, aerial… I love it all. Ik houd van dans en beweging in combinatie met mindfulness en mediatie en daarom geniet ik enorm van het geven én meedoen aan mijn Sensual flow les. Maar ik vind het ook heerlijk om bij Rasalila af en toe weer eens in een paal te klimmen 😉 mee te vliegen in de aerial dance choreo’s of een fijne yoga les mee te doen… Ik laat me graag inspireren door anderen en Rasalila heeft een heerlijk aanbod aan lessen. Why pick one kind of candy if you can try and enjoy them all… 😉

Thema van maand is HOT.  Natuurlijke vanwege de warme zomer 😉 Wat doet hitte met jou?
Phoeee, wat zal ik daar eens over zeggen!? Er komen veel verschillende associaties omhoog. Maar bovenal associeer ik HOT met warmte… De zomer, de liefde. Sensuele kussen, dansen, stemmen en lachen. Veel volle kleur en buiten zijn, vrij en blij. Het woord HOT makes me feel ALIVE in a good, playful and sensual way. Al heeft het ook een vertraging in zich. Slowing down on the HOT beat of the summer… there is more space to open up, to feel and melt into… Mhmmmm Yummy Yummy! Enjoy it Ladies!
En als we het er toch over hebben. Ik wil iedereen uitnodigen mee te doen aan mijn Sensual Flow lessen deze zomer. Want naast de schoonheid en zachtheid ervan zijn ze zeker ook HOT, HOT, HOT! 🙂
Love,
Tess


2. POP UP lessen!

Een van de dingen waar we heel enthousiast over zijn deze zomer zijn onze nieuwe POP UP lessen!

Wat is het? Een unieke selectie(!!) van classes in ons lesrooster in augustus.

Iedere donderdag in augustus plannen we speciale lessen zoals Burlesque, Tango, Bungee workout, Bungee Dance, Carribean Dance en Embodied Flow… Je hoeft dus niet te wachten op een workshop om van deze creatieve sessies te kunnen genieten!

Hou je mailbox in de gaten voor de data en tijden van deze speciale lessen!

3. A story of passion: Clitoris

“Women are lucky, they get to have the only organ in the human body dedicated exclusively for pleasure.”

En omdat wij geloven dat het belangrijk is om jezelf te leren kennen, hebben we extra genoten van het kijken naar deze korte documentairy gemaakt door Lori Malépart-Traversy over “De clitoris”.

So let’s get educated!