Yin Yoga is een intense yogastijl die je leert diep te ontspannen, je geest en lichaam voorbereidt op lange meditatiesessies en de essentiële lichaamsenergie (Chi) stimuleert in meridianen en organen. Yin Yoga legt de focus op het herstellen, mobieler en soepeler maken van je rug en het diepe bindweefsel (fascie, gewrichten, gewrichtsbanden en pezen).

Anders dan bij de meeste vormen van yoga blijf je met Yin Yoga meerdere minuten in een houding. Klinkt saai? In tegendeel!
Naast dat het een lekkere en ook best uitdagende ervaring is om een tijdje in deze intense stretches te blijven, kom je in een Yin sessie helemaal tot rust. Je brengt je aandacht naar binnen en je oefent op een meditatieve manier om steeds weer de stilte in jezelf op te zoeken. En dat te midden van de drukte van Amsterdam.

Yin Yoga heeft een diepe stimulerende, kalmerende en bevrijdende werking. Het is een ideale aanvulling op alle andere meer dynamische vormen van yoga en is geschikt voor iedereen die op zoek is naar ontspanning, introspectie en een lekkere lichaamsstretch van top tot teen. Ook zeer geschikt voor zwangere vrouwen.

Niveau

De Yin Yoga lessen zijn toegankelijk voor alle niveaus, ongeacht je leeftijd, lichaamstype of niveau van fitheid. Van totale beginners tot mensen die al jaren Yoga beoefenen. Door de grote persoonlijke aandacht in de les, kan elke oefening aangepast worden aan zijn of haar niveau.

Kleding

Omdat je tijdens deze les veel in stilstaande houdingen zit en diep ontspant, kan het nog wel eens koud aanvoelen. Neem daarom wat warme kleding mee zoals een trui, lange broek en sokken.